// tPhC // “Waarom we moeten stoppen met klimaatonderhandelingen” – essay for De Morgen

A new essay on the deadlock of the United Nations climate change negotiations for the Belgian Newspaper De Morgen.

Waarom we moeten stoppen met klimaatonderhandelingen

In de staande ovatie die de vorige klimaatconferentie in Cancún afsloot zaten veel emoties vervat, maar vreugde voor een nieuwe deal was daar niet bij. Het applaus was een uiting van opluchting omdat misschien nog niet het klimaat, maar dan toch al het proces van klimaatonderhandelingen gered was. Na Kopenhagen huiverden veel natiestaten en belangengroepen bij de gedachte dat de VN bij een nieuwe mislukking haar geloofwaardigheid als moderator van dat proces zou verliezen en haar autoriteit zou moeten afstaan aan zeg maar de G20.

Continue reading this text at Norms and Dialectics, the journal of the PhɅAct Collective, here.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *