// tMT // Selm Wenselaers in het Salon over ‘transgender in theorie en praktijk’

Op woensdag 14 maart 2012 spreekt Selm Wenselaers  – met ervaring – over ‘transgender in theorie en praktijk’

In mei verschijnt DSM-V (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders), de vijfde editie van het referentiewerk voor psychiaters en psychologen   wereldwijd. De lijst met psychiatrische aandoeningen heeft steeds voor   controverse gezorgd: tot de jaren 80 werd homoseksualiteit beschreven als een   persoonlijkheidsstoornis. Ook in de nieuwe editie van DSM is transgender nog   steeds een mental disorder. Deze pathologisering gaat in tegen de feitelijke   genderdiversiteit: man-vrouw is een spectrum waarbinnen individuen zich   verschillend positioneren, los van hun geslacht.

deuren 20u lezing 21u

The Mono Theatre Jaak De Braeckeleerstraat 18 2140 Borgerhout
by invitation only

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *