// tMt // Kris Gevers en Dimitri Goossens in The Mono Theatre op 1 december 2017

Op vrijdag 1 december spreken Kris Gevers en Dimitri Goossens in het salon van The Mono Theatre over

“Venus begluren : naakte godin of goddelijke hoer?”

En maar blijven kijken… Vanaf de renaissance in de schilderkunst tot vandaag op talloze internetsites. Venus, een godin uit het betere vlees gesneden, een hoer klaar om te gebruiken of een metafoor voor het strelen van de blik. Maar wat is kijken? Is het het ‘gekijk’ van de alledaagsheid? Is het de blik van de connaisseur of het geoefende oog van de kunstenaar? Een schilder en een historicus-filosoof houden daarover een nachtelijk gesprek… kijkend en soms glurend naar de schilderijen van Venus. Staren in de nacht van het kijken, in de nacht van de vrouw, in de nacht van Venus.

(tekst: Dimitri Goossens & Kris Gevers)

The Mono Theatre, Jaak De Braeckeleerstraat 18, Borgerhout-Antwerpen;

Deuren 20u00, Salon 21u00

Private event – invitation only

 

µ

Surface warmth on a Venus volcano

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *